Over AB
Antwerpse Bouwwerken
Photo description nl: 
Antwerpse Bouwwerken
Photo description en: 
Antwerpse Bouwwerken
De Krook
Photo description nl: 
De Krook
Photo description en: 
De Krook
Antwerpse Bouwwerken
Photo description nl: 
Antwerpse Bouwwerken
Photo description en: 
Antwerpse Bouwwerken

Kerncijfers   Geschiedenis   Directie   Innovatie

Antwerpse Bouwwerken nv, vaak kortweg AB genoemd, is een bouwonderneming met hoofdzetel in het centrum van Antwerpen. We behoren tot de holding Eiffage Benelux die op zijn beurt deel uitmaakt van de Group Eiffage die op Europees niveau één van de grootste aannemingsmaatschappijen is. Na een evolutie van meerdere decennia is AB uitgegroeid tot één van de belangrijkste aannemers actief over heel Vlaanderen. Wij bezitten dan ook de nationale erkenning in de klasse 8. Dit is een waardering vanwege de Belgische overheid die betekent dat wij de hoogste categorie aan omzet van werken mogen uitvoeren.

Doordat we deel uitmaken van Eiffage, kan u bij ons dan ook rekenen op het vermogen, de stabiliteit, de faciliteiten en de kennis van een grote internationale groep. Evenwel werken wij sterk gedecentraliseerd, zodat u steeds lokale mensen uit onze organisatie als aanspreekpunt krijgt.

Onze core business is bouwen, en daar zijn we trots op.  Door onze kennis, ervaring en door de jaren heen opgebouwde knowhow hebben wij ons gespecialiseerd in heel wat disciplines van de bouwsector. Dit zowel op de private als op de publieke markt. Wij zijn actief in de residentiële sector, in de zorgsector, diverse andere gebouwen, op infrastructuurwerken, en ook in de industrie. Dit soms als algemeen aannemer, soms als pilootaannemer met een coördinatie-opdracht, soms als ruwbouwaannemer, en een enkele keer eens in onderaanneming voor grote multidisciplinaire EPC-contractoren. Bovendien kunnen onze klanten met diverse contractvormen bij ons terecht: vermoedelijke hoeveelheden, forfaitaire hoeveelheden, design- and build, sleutel op de deur formules, PPP-projecten, bouwteamsamenwerkingen, enzovoort.

Om onze positie als bouwer in de top van de Belgische markt te handhaven steunen wij op een arsenaal van enthousiaste en hoogopgeleide medewerkers. Volgende waarden van onze onderneming verbinden onze werknemers:

  • Verantwoordelijkheidszin
  • Vertrouwen
  • Transparantie
  • Voorbeeldgedrag
  • Durf en doorzetting
  • Solidariteit
  • Technische excellentie
  • Inzet en betrokkenheid

Zo beschikken wij voor de realisatie van de bouwprojecten over een groot potentieel van leidinggevende mensen in het project- en werfmanagement, een uitgebreide offertedienst, een innovatief methodenbureau en nog diverse andere stafdiensten. Bovendien hebben wij nog heel wat arbeiders op onze payroll staan.

Onze sterkte schuilt in een hoogstaand technisch kennisniveau van onze medewerkers over alles wat met bouwen te maken heeft, evenals in de zeer gerichte projectaanpak waarbij we de klant willen ontzorgen, en continu het respect voor de timing van het project en kwaliteit van het uitgevoerde werk nastreven. Dit doen we vanuit een heldere communicatie met alle partijen op het project, een gedegen projectbeheersing, en de continue technische opleiding van onze werknemers. Bovendien betekent het kunnen beschikken over eigen arbeiders en over een uitgebreid eigen materieelpark (torenkranen, hoogtewerkers, systeembekistingen, kleinere tools, …) een blijvende troef op het gebied van flexibiliteit in onze werken.

We streven uiteindelijk ook naar tevredenheid en plezier in het bouwproces. Laat ons samen bouwen aan allerhande mooie projecten, van grote ingenieuze uitdagingen, van bouwprojecten met technische of organisatorische complexiteit tot ook projecten die eerder bescheiden zijn.