Projecten

Arteveldehogeschool

Bouwen van een campus met sportaccommodatie voor de Arteveldehogeschool vzw, exclusief de eerste inrichting.

Het nieuwbouwcomplex omvat naast een multifunctionele sportzaal, fitnessruimte en danszaal ook de nodige randaccommodatie (leslokalen, kleedruimtes incl. douchefaciliteiten, bergruimte, geïntegreerde parkeergelegenheid, …).

De nieuwe campus is een uitbreiding op de bestaande site van de Universiteit Gent.

Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen:

  • Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich de fitness met bijhorend sanitair en kleedkamers, alsook de danszaal en de nodige bergingen en administratie.
  • Op de eerste verdieping situeert zich de polyvalente sportzaal met oefenzaal en een parketzaal voor dans- en gevechtssporten. Door middel van een vide blijft hier het contact met de onderliggende verdieping mogelijk. Achter de trappenkoker wordt ook een vide voorzien waarin een klimmuur als ‘eyecatcher’ wordt voorzien
  • Op de tweede verdieping zit de docentenruimte, enkele open werkplekken en klaslokalen. De polyvalente sportzaal en oefenzaal zijn hier dubbel hoog. Enkele kleinere leslokalen zijn voorzien met inkijk in de sportzaal
  • Op de derde en laatste verdieping bevinden zich nog enkele grote leslokalen. Elke verdieping is voorzien van eenzelfde sanitair blok voor mannen, vrouwen en mindervaliden.

De gevels worden opgetrokken in een rood genuanceerde gevelsteen. Door middel van grote glasvlakken worden de achterliggende functies zichtbaar gemaakt, zoals de fitness, de klimmuur, de parketzaal, … . Deze glasvlakken worden door een uitspringend kader geaccentueerd. Het gebouw heeft op die manier een duidelijk leesbare gevel.

Plaats: 
Gent
Opdrachtgever: 
Arteveldehogeschool
Ontwerpteam: 
TV Licence to Build – Aedas – Tractebel Engineering
Uitvoeringsperiode: 
2017 - in uitvoering
Bedrag: 
7,6 M€