Projecten

CityZen

Het nieuwbouwproject omvat 118 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, waaronder prachtige penthouses. Het project voorziet ook autostaanplaatsen en ruime fietsenbergingen.

CityZen verwijst naar het rustige karakter en biedt het beste van twee werelden. Nergens vind je een locatie zo dichtbij een groene oase, op een boogscheut van de Scheldestad.

De bestaande typologie en stedenbouwkundige context zijn bepalend voor de vormgeving van project. Het eerste bouwblok zoekt aansluiting bij de bestaande bebouwing van 3 bouwlagen. Het tweede bouwblok werd teruggetrokken ten opzichte van het openbaar domein en bestaat uit 7 bouwlagen, waarbij de bovenste bouwlaag terugliggend is. Door de compositie van de ramen en de terrassen krijgt het project naast een horizontale geleding ook een verticaliteit.

Compactheid en flexibiliteit stonden centraal tijdens het ontwerpproces, alsook de fasering van het project. Zo werd de ondergrondse parking zo geconcipieerd dat deze in twee fases gebouwd kan worden. De appartementen werden geoptimaliseerd naar ruimtegebruik en zo efficiƫnt mogelijk georganiseerd rond een centrale kern.

Plaats: 
Hoboken
Ontwerpteam: 
Orens-Van Grimbergen
Uitvoeringsperiode: 
nog te starten