Projecten

GIBO Brasschaat

Het project omvat het ontwerp, de bouw van een nieuwe kleuter- en lagere school, kinderopvang en 26 woningen.

De site vormt een binnengebied in een rustige en groene wijk van Brasschaat. De school is horizontaal georganiseerd. De plaatsing van de diverse vleugels van het gebouw bepalen de buitenruimten en speelplaatsen. De woningen vormen volumes bovenop de school.

Het betreft een PPS-overeenkomst, toegewezen op basis van een algemene offertevraag, waarbij het duurzaamheidcriteria als belangrijk element meespeelde in de beoordelingsmethodiek.

Het project kan gespecificeerd worden als een lage-energiegebouw met een E-peil van 58.

Het betreft een geïntegreerd project waarbij naast de bouwverantwoordelijkheid eveneens de ontwerpverantwoordelijkheid wordt gedragen.

Het project werd uitgevoerd in fasen waarbij de school gedurende de volledige uitvoeringsperiode operationeel bleef op de site.

 

 

Plaats: 
Brasschaat
Opdrachtgever: 
Gemeente Brasschaat - Eiffage Development
Ontwerpteam: 
abv+ architecten
Uitvoeringsperiode: 
2009 - 2012
Bedrag: 
7,6 M€