Projecten

Woonhaven LUNO

Het project omvat de bouw van een volledige nieuwbouw met 73 appartementen (22 met 1 slaapkamer, 18 met 2 slaapkamers, 16 met 3 slaapkamers, 13 met 4 slaapkamers en 4 met 5 slaapkamers).

De nieuwe appartementen komen in het gebied tussen de Noorderlaan en de Canadalaan, naast het postgebouw. Ertegenover ligt een speelpark.

De appartementen zijn aangepast voor verschillende soorten gezinnen. Er zijn appartementen met 4 of 5 slaapkamers voor grotere gezinnen, maar er zijn ook appartementen voor senioren. Zelfs oudere mensen die minder mobiel zijn kunnen hier wonen. De badkamers zijn speciaal voor hen aangepast en in het gebouw met seniorenappartementen komen ook 2 liften.

Woonhaven koos voor het ontwerp van architectenbureau Collectief Noord omdat ze de gebouwen mooi in de rest van de wijk doen passen. Het zijn 3 gebouwen in een U-vorm rond een pleintje. Het plein is open in de richting van het park aan de overkant. De architect zorgde er ook voor dat bijna elk appartement uit kijkt op het park.

De onderste verdiepingen lijken een beetje op een straat met bakstenen huisjes. De verdiepingen erboven hebben een heel lichte steen en zijn abstracter. Daardoor ziet het geheel er heel sereen uit.

Alle appartementen hebben een terras of balkon. Er komt een ondergrondse parking voor de bewoners.

Plaats: 
Antwerpen
Opdrachtgever: 
Woonhaven Antwerpen
Ontwerpteam: 
Collectief Noord Antwerpen
Uitvoeringsperiode: 
nog te starten