Sporthal De Rode Loop Merksem

Over deze referentie

De Rode Loop is een sporthal gelegen te Merksem. AB realiseerde door middel van een DBM overeenkomst een nieuwe sporthal met kleedkamers, goed voor 2.800 m². Het huidige sportcomplex breidde uit en werd via een gedeelde inkomzone met de nieuwe sporthal één geheel. Ook de aanpassingen aan de bestaande inkomzone werden aan AB toevertrouwd. De nieuwbouw is een duurzaam gebouw met bijzondere aandacht voor personen met een beperking, opdat ook zij hier kunnen sporten. Thermowood, een duurzame houtsoort zonder chemicaliën, werd gebruikt voor de bekleding van de buitengevel. Het gebouw is uitgerust met Ledverlichting en driedubbel glas. Zonneboilers verwarmen het sanitair water en er liggen zonnepanelen op het dak. Het gebouw kreeg een groendak en de toiletten maken gebruik van gerecupereerd regenwater. Om de biodiversiteit te stimuleren werden bijenkorven en een insectenhotel op het dak geplaatst.

Niet alleen de bouw maar ook het onderhoud en ontwerp werden aan AB toevertrouwd via een Design, Build & Maintain contract.

  • Projectnaam

    De Rode Loop
  • Locatie

    Merksem
  • Bouwheer

    Stad Antwerpen
  • Architect

    ABV+ Architecten
  • Uitvoeringsperiode

    2017-2019
  • Bedrag

    +/- 4,5 M
  • Eiffage Development NV- Antwerpse Bouwwerken NV