Borgerhout: Waterbouwkundig Labo

Over deze referentie

Antwerpse Bouwwerken renoveert het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout. AB bouwt een kantoortoren van maar liefst 26 meter hoog en kreeg ook de opdracht voor de renovatie en uitbreiding van de bestaande gebouwen van het laboratorium.

Enkele bijgebouwen uit de jaren 70 worden afgebroken en de nieuwe toren op het middenplein moet het pronkstuk worden van het toekomstige waterbouwkundig laboratorium in Borgerhout.

De kantoortoren bestaat uit 6 bovengrondse en 1 ondergronds verdiep en 2 verbindingsbruggen. Daarnaast wordt een extra verdieping bovenop het bestaande gebouw gebouwd door middel van staalstructuren en micropalen. Ook het verbouwen van een deel van de bestaande kantoren en laboratorium behoren tot de opdracht.

De site van het Waterbouwkundig Laboratorium is een onsamenhangend geheel van verschillende te krap geworden gebouwtypes met ertussen weinig aantrekkelijke restruimten. Dit zorgt voor een moeilijke samenwerking tussen de verschillende afdelingen waarvan steeds meer interactie vereist wordt. De totale nieuw te bouwen oppervlakte bedraagt 2.460 m².

Lees hier het volledige artikel in HLN!

  • Projectnaam

    Waterbouwkundig Labo Borgerhout
  • Locatie

    Berchemlei 115 - Borgerhout
  • Bouwheer

    Agentschap Facilitair Bedrijf
  • Architecten

    Architecten Achtergael
  • Bouwperiode

    2019-2021
  • Bedrag

    +/- 8 M